Η ταπιόκα διακρίνεται από το γεγονός ότι αυξάνει την ιξώδη του προϊόντος χωρίς να το χρωματίζει. Οι ιδιότητες της ταπιόκας είναι πολύ παρόμοιες με τις ιδιότητες του αμύλου πατάτας. Χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές ψησίματος χωρίς γλουτένη για να βελτιώσει την εμφάνιση του πιάτου ή για να επιτύχει μια χρυσή κρούστα. Η άλεση με πέτρες μας επιτρέπει να διατηρούμε τη φυσική ισορροπημένη σύνθεση των σπόρων, γεγονός που καθιστά δυνατή τη μείωση του γλυκαιμικού δείκτη, ενός σημαντικού δείκτη για όσους ενδιαφέρονται για την υγεία τους.
Βάρος: 300 γρ.
Η αλεύρι από μπιζέλια χρησιμοποιείται συχνά στην παρασκευή ψωμιού και τορτίγιας, στην παρασκευή ζυμαρικών, καθώς και σε ορισμένα γλυκά όπως ντόνατς και μπισκότα. Αρκεί να προσθέσετε μόνο 10-20% αλεύρι από μπιζέλια στο αλεύρι σίτου, και αυτά τα πιάτα θα αποκτήσουν ένα μοναδικό άρωμα μπιζελιού και θα γίνουν λίγο πιο υγιεινά. Τα μπιζέλια είναι πλούσια σε βιταμίνες C, B και PP, καθώς και σε μέταλλα όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το κάλιο, ο φώσφορος και ο ψευδάργυρος. Η άλεση σε πέτρινους μύλους επιτρέπει τη διατήρηση της ισορροπημένης φυσικής σύνθεσης του σπόρου, γεγονός που καθιστά δυνατή τη μείωση του γλυκαιμικού δείκτη.
Βάρος: 400 γρ.
Τα πιάτα που παρασκευάζονται από αλεύρι σίκαλης έχουν λιγότερες θερμίδες από αυτά που παρασκευάζονται από σιτάρι. Ακόμα και οι άνθρωποι που ακολουθούν διάφορες δίαιτες απώλειας βάρους μπορούν να χρησιμοποιήσουν αλεύρι σίκαλης για το ψήσιμο. Όχι μόνο το παραδοσιακό μαύρο ψωμί μπορεί να παρασκευαστεί από αλεύρι σίκαλης. Αυτό το αλεύρι χρησιμεύει επίσης ως βάση για πολλές νόστιμες και υγιεινές ψητές λιχουδιές, όπως επίπεδες πίτες, μάφιν, μπισκότα τζίντζερ, μπισκότα και κουλουράκια. Το αλεύρι σίκαλης περιέχει βιταμίνες της ομάδας B, PP, καθώς και βιταμίνη E, πηγή νεότητας και ομορφιάς. Η άλεση με πέτρες μας επιτρέπει να διατηρούμε τη φυσική ισορροπημένη σύνθεση των σπόρων, γεγονός που καθιστά δυνατή τη μείωση του γλυκαιμικού δείκτη, ενός σημαντικού δείκτη για όσους ενδιαφέρονται για την υγεία τους.
Βάρος: 400 γρ.
Η αλεύρι βρώμης είναι μια καλή επιλογή για το ψήσιμο. Τα πιο δημοφιλή πιάτα είναι τα μπισκότα βρώμης και οι τηγανίτες. Οι διατροφολόγοι πιστεύουν ότι η βρώμη είναι πιο υγιεινή από άλλα δημητριακά. Όταν προστίθεται αλεύρι βρώμης σε αρτοσκευάσματα, γίνονται πιο αφράτα και θρυμματιστά, επομένως αυτό το αλεύρι μπορεί να χρησιμεύσει ως υποκατάστατο του σιταριού. Η άλεση με πέτρες μας επιτρέπει να διατηρούμε τη φυσική ισορροπημένη σύνθεση των δημητριακών, γεγονός που καθιστά δυνατή τη μείωση του γλυκαιμικού δείκτη, ενός σημαντικού δείκτη για όσους φροντίζουν την υγεία τους.
Βάρος: 350 γρ.
Η αλεύρι λιναρόσπορου χρησιμοποιείται κυρίως στην αρτοποιία (για παράδειγμα, κέικ, μπισκότα, κέικ, τηγανίτες, μάφιν, cupcakes, μάφιν κ.λπ.), καθώς και για την παρασκευή ορισμένων σαλτσών. Το αλεύρι λιναρόσπορου είναι ένα πολύτιμο διατροφικό προϊόν και έχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες. Περιέχει πολλές βιταμίνες (B1, B2, B6, B9 κ.λπ.) και μικροστοιχεία (ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρος κ.λπ.). Η άλεση σε πέτρινους μύλους επιτρέπει τη διατήρηση της ισορροπημένης φυσικής σύνθεσης του σπόρου, γεγονός που καθιστά δυνατή τη μείωση του γλυκαιμικού δείκτη.
Βάρος: 350 γρ.